Juniorům se popáté v řadě zvítězit nepovedlo, nestačili na Třinec

V 19. kole juniorské DHL extraligy nestačili svěřenci trenéra Radka Pšurného na Oceláře z Třince. Zlínští v první části dvakrát inkasovali po trefách Jaška a ve druhé části navíc Oceláři přidali další tři branky. Kanonáda Ocelářů se sice zastavila, ale výsledek dokázal pouze korigovat Peška. Junioři tak po čtyřech vítězstvích v řadě nestačili na Třinec.
19.kolo, čt 12.11.2015, Werk aréna
Oceláři Třinec
Zlín
5:1
(2:0, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Jašek (O. Kovařčík, Michal Roman), 11. Jašek (Michal Roman, O. Kovařčík), 29. O. Kovařčík (Miloš Roman, Jašek), 32. Miloš Roman (Kovařčík, Jašek), 36. Michal Roman (Murín) – 45. Peška (Hladiš, Hlaváč). Rozhodčí: Fiala – Gančarčík, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení:2:0 . Diváci: 209. Střely na branku: 48:18. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Dudáček – Pisarik, Zahradníček, Bartko, Michal Roman, Stránský, Adámek – Petrák, Jašek, Flok, Hrehorčák, O. Kovařčík, Sztwiertnia, Hladonik, Lacka, Miloš Roman, Murín, Lorek, Pala.

Haloda (od 41. Barvík) – Kosorin, Sirota, Kužílek, Váňa, Stuchlík, Procházka, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Miko, Stiksa, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš.

První velkou šanci měl ve čtvrtečním utkání hostující Peška, který ovšem z těsné blízkosti třineckou branku přestřelil. Následně už hrozili také Oceláři a po ráně Murína měl Haloda s krocením puku velké potíže. Krátce nato už se ale domácí tým radoval, když z mezikruží překonal zlínského gólmana Lukáš Jašek.

O necelé dvě minuty později bylo na střídačce Ocelářů ještě veseleji, když přesilovou hru zakončil střelou z první znovu znovu Lukáš Jašek. Po ráně Stránského z pravého kruhu mohlo být se ševci ještě hůř, kotouči ale v cestě do brány zabránil skvělý zákrok Halody.

Hosté mohli snížit v početní výhodě poté, co Dudáčkovi vypadl puk po střele Stiksy, před případnými dorážkami jej ale stihl domácí gólman přikrýt včas. Naopak Oceláři svou další přesilovou hru využít dokázali, když po pasu napříč brankovištěm zakončil přesně Ondřej Kovařčík. Na druhé straně se chvíli nato nemohl radovat Stuchlík, jehož střelu zlikvidoval lapačkou Dudáček.

A z rychlého protiútoku domácí svůj náskok ještě zvýraznili, když u levé tyče uklidil kotouč do sítě Miloš Roman a starší bratr třineckého útočníka, Michal Roman pak přidal střelou z mezikruží po přesné přihrávce Murína pátý gól. Další branku mohl přidat Ondřej Kovařčík, kterému ale před odkrytou klecí přeskočil kotouč hokejku.

Do závěrečné části nastoupil v brance Zlína Adam Barvík, jehož téměř překonal Michal Roman, který ale prázdnou klec přestřelil. A z první úspěšné akce se radovali zlínští hráči, když Dudáčka překonal střelou od modré David Peška.

V signalizované výhodě poté mohl přidat další gól Ocelářů Hladonik, který se ale k zakončení do odkryté branky nedostal. V početní výhodě poté trefil Ondřej Kovařčík pouze spojnici tyčí, brejk Vyorala na opačné straně ubránil Pisarik a utkání tak skončilo výhrou 5:1 pro domácí barvy.